Miljömedvetenhet börjar i ditt eget hem

Frågor som hållbarhet och miljöskydd är mer närvarande idag än någonsin. Medvetenheten om att vi alla är ansvariga för vår miljö fortsätter att växa. Det finns dock en fångst: Många vet inte exakt hur man ska ta sig an ämnet. Vilka åtgärder är vettiga? Vad kan jag uppnå som individ? Faktum är att det finns många alternativ. I vårt nya blogginlägg funderade vi på miljömedvetenhet och möbler.

Möbler gjorda av naturmaterial för att skydda miljön

Att undvika plastpåsen när du handlar, byta till en grön elleverantör eller använder kollektivtrafik är några exempel som kommer att tänka på när det gäller enkla, miljövänliga åtgärder. Först kanske ingen tänker på möbler. Vid närmare granskning visar det sig dock att det också finns en viss potential här. Speciellt när möblerna är gjorda av naturliga material.

Fördelarna med naturliga möbler är uppenbara

Massiva möbler från snickaren är gjorda av förnybara råvaror. Träet till våra möbler kommer från omedelbar närhet – från lokala bönder från Stockholm. Tack vare denna regionala närhet undviker vi långa transportvägar. Från vår egen produktion levereras våra möbler direkt till slutkunden och monteras på plats. På detta sätt sparar vi stora mängder förpackningsmaterial som kartong eller folie.

När du inte längre gillar de miljövänliga möblerna …

… det finns många hållbara alternativ för vidare användning. Det gamla men ändå vackra ungdomsrummet kommer definitivt att hitta en köpare som är glad över billiga massiva trämöbler. Garderoben, som har fungerat bra i sovrummet i flera år, ser också bra ut på vinden för att skydda juldekorationer som inte används på sommaren från damm. Om det inte finns fler alternativa sätt att använda den kan möbler doneras till sociala institutioner. Samlare och vintageälskare är också alltid glada över att hitta billiga fynd. Endast när ingenting fungerar längre ska möbler tas till det skrymmande avfallet, där de kasseras på rätt sätt.
Ta ett enkelt steg mot hållbarhet i ditt eget hem. Vi hjälper dig gärna med att planera dina miljövänliga möbler! Kontakta oss som din snickare i Stockholm!